Sfaturi: cum sa aranjezi masa pentru oaspeti
25 decembrie 2017
Atunci cand ai invitati la masa, vrei ca totul sa fie perfect, curatenie absoluta, bucate alese, vin rece si de calitate, poate o muzica lenta in surdina. Indiferent daca sunt doar niste prieteni, oameni dragi din familie sau persoane care vin pentru prima oara in casa ta, nu vrei sa dezamagesti pe nimeni.
Probabil nu e prima oara cand ai invitati, nu e prima oara cand aranjezi masa, asa ca nu voi veni sa te invat unde trebuie pusa furculita, unde pui paharul de vin, care e paharul de apa si asa mai departe, ci iti voi da cateva exemple de cum poti impacheta servetele de masa, pentru ca micile detalii fac diferenta; astfel, in functie de musafiri, de meseriile lor, hobby-urile lor sau micile lor placeri, vei putea personaliza masa si vei ajunge in topul celor mai bune gazde.
Ca un sfat initial, pentru orice mod vei opta la impachetarea servetelor de pe masa ta, in cazul in care vei folosi servete de panza, calca-le inainte, le vei modela mai usor si vor arata mai bine!
Trandafiri in cupa de vin
Este foarte usor de realizat si ofera un efect deosebit. Se poate face atat din servete de panza cat si din servetele de masa, din hartie. Pentru fiecare cupa de vin se folosesc cate 2 servete sau servetele rulate si impachetate ca in imagine.
Fotografie preluată de pe blog.brightsettings.com. © Toate drepturile aparÈ›in autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor
Crizantema
Acest aranjament este mult mai potrivit pentru o cina intre fete sau o masa cu prietenii. Ai nevoie de o foarfeca si cate o bucata de sfoara sau panglica pentru fiecare crizantema realizata. Se lasa servetelul impaturit in 4, exact cum este in pachet, iar marginile exterioare se decupeaza valurit cu foarfeca. Apoi il vei desface si il vei indoi ca pe un evantai, il legi la mijloc si ii desfaci cu grija "petalele". Poti folosi cate 2 servetele pentru crizanteme mai bogate.
Fotografie preluată de pe blog.brightsettings.com. © Toate drepturile aparÈ›in autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor
Papionul
Este un aranjament care din punctul meu de vedere cere mai multa rabdare. Se indoaie servetul formand un triunghi pe care il impachetezi (rulezi) cu grija, in asa fel inact sa aibe o latime de aproximativ 4 cm, varful indoindu-l spre interior. Apoi se indoaie capetele spre mijloc ca in imagine si se trage prin inel exact pana in mijlocul servetului. La final se scot usor capetele si gata.
Fotografie preluată de pe elizabethannedesigns.com. © Toate drepturile aparÈ›in autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor
Fleur de Lis
Acest tip de aranjament nu cere doar rabdare ci si indemanare. E un tip de aranjament putin mai sofisticat, pe care probabil l-as folosi pentru o cina de afaceri. Se indoaie servetul in jumatate pe orizontala. Se indoaie colturile superioare catre baza si vor forma un triunghi. Apoi se iau colturile de jos si se vor aduce catre varful triunghiului, formand un patrat. Vei indoi in jos aripioarele dinspre exterior ale patratului formand "Fleur de Lis" si ve trage tulpina prin inel. Dureaza foarte putin, insa forma finala necesita atentie si imaginatie.
Fotografie preluată de pe celebratemag.com. © Toate drepturile aparÈ›in autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor