6 reguli secrete privind re-daruirea cadourilor
17 decembrie 2017
Uneori primim in dar lucruri care nu ne plac, nu ne sunt folositoare, care nu ni se potrivesc sau poate un cadou identic cu un obiect pe care deja il detinem. Cu toate ca e un subiect tabu, re-daruirea obiectelor de care nu avem nevoie se practica, nu e un obicei frumos, insa e sanatos; decat sa-l abandonezi intr-un colt si sa se umple de praf sau sa-ti stea in cale, mai bine-l cadorisesti cuiva caruia ii place sau are nevoie de el.
1. Niciodata nu re-darui acelasi cadou persoanei de la care l-ai primit. Eventual, daca ai mai multe obiecte pe care vrei sa le re-aruiesti, lipeste pe fiecare cate un biletel cu numele celui de la care l-ai primit.
2. Re-daruieste un obiect persoanei care are nevoie de el. De exemplu, daca ai prea multe vaze primite in dar si vrei sa te scapi de vreuna, daruieste-mi-le mie, eu nu am niciuna.
3. Pune-l anunt pe site-uri de vanzari on-line, astfel poti aduna cativa banuti si iti vei putea cumpara ceea ce iti place; nu e un gest frumos, dar e practic.
4. Intotdeauna despacheteaza complet cadoul si impacheteaza-l in altceva.
Din 2 motive: poate vei gasi si 100 de lei pe langa perechea de sosete din plasa si pentru ca reimpachetandu-l ii vei da putin din personalitatea ta.
5. Niciodata sa nu re-daruiesti un obiect personalizat! Ar fi chiar culmea sa oferi cuiva un stilou pe care troneaza gravat cu litere aurite numele tau.
6. Nu re-darui un cadou despre care stii ca ii place foarte mult persoanei de la care l-ai primit, in special daca e de la persoana iubita, chiar daca pe tine nu te incanta deloc; s-ar putea sa te intrebe de el sau sa vrea sa-l vada expus in casa ta cand te viziteaza.
Poate ca acum rasufli usurat stiind ca si altii practica "descotorosirea" de cadourile neplacute, dar tine minte aceste reguli de aur!